У МОЗ кажуть, що хворих на грип дедалі більшає

У МОЗ кажуть, що хворих на грип дедалі більшає

Укрінформ
За останню добу до медиків звернулися більш як 86 тисяч українців.

Про це поінформував на брифінгу Святослав Протас - т.в.о. голови ДСЕС України, головного державного санітарного лікаря України.

"Ми маємо різке збільшення звернень людей за медичною допомогою з приводу захворювання на гострі респіраторні інфекції, в тому числі на грип. За минулу добу таких звернень було більш як 86 тисяч. А з початку епідемічного сезону вже близько 2,5 млн людей зверталося за допомогою. Це нас тішить, тому що основна проблема, яка пов'язана з негативними наслідками захворювань, зокрема на грип, - це пізні звернення", - підкреслив Протас.

За його словами, загалом щодо рівня захворюваності цього тижня відзначається перевищення контрольних рівнів, так званих епідпорогів, тільки на двох територіях - це Донецька і Вінницька області, Херсонська і Чернівецька області знаходяться близько порогу.

"Якщо говорити про динаміку, про тенденцію, то маємо зниження приросту захворюваності по Житомирській, Закарпатській, Київській, Луганській областях, а також Полтавській, Сумській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській, місту Києву. По решті регіонів є збільшення кількості людей, які звертаються за допомогою", - сказав Протас.

Він зазначив, що зараз - суттєве навантаження на заклади охорони здоров'я, утім органи місцевого самоврядування відшукують можливість додаткового фінансування, додаткових ресурсів для того, щоб збільшити кількість місць у лікувальних закладах, забезпечити засобами для лікування хворих. Особливо подякував Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областям, обласні центри яких взяли на себе навантаження з територій Донецької та Луганської областей, зокрема щодо доставки матеріалу і проведення діагностики від хворих, лікування важких хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-