За кордоном біля Азова спостерігатиме американська станція

За кордоном біля Азова спостерігатиме американська станція

Укрінформ
Державна прикордонна служба в лютому отримає американську станцію спостереження, яка буде встановлена на узбережжі Азовського моря.

Про це заявив у четвер на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

«Вже протягом наступних кількох тижнів Держприкордонслужба отримає від американської корпорації «Аерос» першу станцію спостереження, яка буде встановлена на узбережжі Азовського моря», - сказав Слободян.

За його словами, дане обладнання було розроблено з урахуванням особливості ділянки, де воно застосовуватиметься. Станція дозволяє одночасно контролювати повітря, воду і землю, утримувати до 200 об'єктів і розпізнавати їх на відстані до 70 км.

Слободян також нагадав, що меморандум про співпрацю з американською корпорацією «Аерос» був підписаний 16 січня в Києві головою Державної прикордонної служби Віктором Назаренком та генеральним директором корпорації Ігорем Пастернаком. При цьому сторони домовилися працювати разом над розробкою систем оптико-електронного спостереження не лише морської, а й сухопутної ділянки кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-