Суд над

Суд над "торнадівцями" зробив паузу до завтра

Укрінформ
Оболонський районний суд міста Києва продовжить завтра розгляд справи щодо співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" ГУ МВС України у Луганській області.

Таке рішення ухвалила у вівторок колегія суддів Оболонського суду, передає кореспондент Укрінформу.

"Засідання продовжиться завтра об 11.30", - сказав головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Сьогодні у суді розпочали зачитувати обвинувальний акт відносно семи бійців "Торнадо" і їхнього командира Руслана Онищенка. Загалом обвинувальний акт складено на 279 сторінках справи.

Згідно з ухвалою суду від 30 грудня 2015 року, на підставі ч.2 ст.27 Кримінально-процесуального кодексу України, судом було прийнято рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні, оскільки обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи. А отже під час допиту потерпілих можуть бути розголошені відомості, які принижують їхню гідність.

Додамо, що всупереч заявам деяких ЗМІ, Оболонським райсудом Києва не приймалися рішення щодо дистанційного допиту потерпілих та свідків у даному провадженні. Згідно ч.2 ст.327 Кримінально-процесуального кодексу України забезпечити допит вказаних учасників процесу в судовому засіданні зобов'язана прокуратура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-