На окупованому Донбасі можливі епідемії - Квіташвілі

На окупованому Донбасі можливі епідемії - Квіташвілі

Укрінформ
Через зруйновану інфраструктуру та відсутність адекватного лікування окупованим територіям Донбасу загрожують епідемії СНІДу та інших інфекційних захворювань.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Там страшна ситуація і по лікам, і по інфраструктурі. Ті високотехнологічні центри, які були збудовані, або не функціонують, або підірвані чи розграбовані. Єдине, що ми можемо зробити, (допомогти - ред.) через міжнародні організації, щоб вони надавали гуманітарну допомогу", - сказав він.

Міністр зазначив, що про епідемічну ситуацію на окупованій території МОЗ отримує інформацію тільки від тих людей, як змогли звідти виїхати, або в приватному порядку. Загалом, за цими повідомленнями можна з'ясувати, що на неконтрольованих територіях складна ситуація як із захворюванням на грип, так і на інфекційні та хронічні захворювання. занепокоєння також викликає стан забезпечення лікуванням та препаратами хворих на СНІД і гепатит.

"Найбільш велика проблема таких анклавів, крім того, що там люди помирають від військових дій, агресії Росії, ось такі "чорні діри" по громадському здоров'ю. Ми не знаємо, які епідемії, але знаємо, що існують серйозні проблеми з лікуванням СНІДу, інших інфекційних захворювань. На жаль, потім це поставить під ризик інші частини країни", - сказав Квіташвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-