Рибалка вимагає перекваліфікувати

Рибалка вимагає перекваліфікувати "справу про гирі" на замах

Укрінформ
Народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка вимагає від поліції перекваліфікувати справу про замах на нього.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звернувся з листом у Нацполіцію з приводу перекваліфікації цієї кримінальної справи", - сказав він.

У своєму листі на ім'я голови Національної поліції Хатії Деканоідзе від 18 січня Рибалка припускає, що якби такий напад було здійснено на члена Кабінету Міністрів України або Генерального прокурора, іншого державного або громадського діяча, "тоді такі дії навряд чи кваліфікували як хуліганство, тобто порушення громадського порядку і ймовірно в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань була б внесена кваліфікація такого злочину як мінімум за ст.112 Кримінального кодексу України, тобто замах на життя державного або громадського діяча".

При цьому депутат зазначив, що у такому разі за розслідування цієї справи взялася б Генпрокуратура під спостереженням СБУ. А так справою за статтею "хуліганство" сьогодні займається поліція. Рибалка також наголосив, що за 4 дні, які пройшли з моменту нападу на нього,  справа ніяк не просувається. Він повідомив, що слідчі не вилучили навіть машину, в якій він їхав, для проведення експерименту.

Нагадаємо, 14 січня в Печерському районі Києва близько 21:30 в автомобіль народного депутата двоє невідомих осіб кинули дві напівкілограмові гирі, в результаті чого було пошкоджено лобове і переднє бічне пасажирське скло. При цьому ніхто не постраждав. Зловмисники втекли з місця події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-