Тransparency вимагає розслідування в Червоному Хресті України

Тransparency вимагає розслідування в Червоному Хресті України

Укрінформ
Тransparency International Україна вирішила підтримати волонтерів, які викрили корупцію всередині Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

Захист викривачів здійснюється в рамках національної кампанії «Вони б не мовчали», повідомляє прес-служба ТІ.

«ТІ Україна закликає правоохоронні органи, Міністерство охорони здоров'я України, а також партнерів Товариства Червоного Хреста України втрутитись у ситуацію і зауважити на оприлюднені волонтерами-викривачами факти корупції», - йдеться у повідомленні.

Волонтери Товариства Червоного Хреста повідомили ТІ Україна про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, отриманою для розповсюдження серед малозабезпечених верств населення та тимчасово переміщених осіб з окупованих територій. Отримані за гуманітарну допомогу гроші представники Червоного Хреста називали «благодійними внесками». Окрім того, волонтери повідомили про факти платного проведення курсів першої медичної допомоги, які повинні бути безкоштовними для усіх бажаючих, та про інші неправомірні дії співробітників відділень поважної громадської гуманітарної організації у Києві та області.

ТІ Україна звернулася до компаній-партнерів Товариства Червоного Хреста - «Кока-Кола Беверіджиз Україна», «Проктер енд Гембл Україна», Porsche Finance Group - з проханням провести перевірку цільового використання наданої товарної допомоги. До перевірки організація просить залучити також представників ТІ Україна та волонтерів-викривачів.

На даний час Тransparency International Україна отримала письмову відповідь тільки від компанії «Проктер енд Гембл Україна». В листі  зазначено, що компанія прагне  покращити життя українських громад, тому жертвує свою продукцію нужденним. Компанія виступає проти корупції у всіх її проявах та серйозно ставиться до повідомлень такого роду.

На запит ТІ Україна Міністерство охорони здоров'я України відповіло, що у 2013-2016 роках на підтримку діяльності патронажної служби та служби розшуку Товариства Червоного Хреста України, а також на сплату членського внеску до Міжнародної Федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця було виділено з державного бюджету 313 мільйонів 545 тисяч 800 грн. ТІ Україна звернулась з уточнюючим запитом до МОЗ з проханням надати кошториси та плани використання бюджетних коштів Товариства Червоного Хреста України, бюджетні запити та звіти по паспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-