США надали Україні військового обладнання на $23 мільйони

США надали Україні військового обладнання на $23 мільйони

Укрінформ
Минулої ночі у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" Сполучені Штати надали Україні обладнання для військового зв'язку і медичного призначення вартістю 23 мільйони доларів.

Про це повідомляє Посольство США в Україні.

«Це включає обладнання захищеного радіозв'язку на 21 мільйон доларів, що дозволить українським військовим ефективно обмінюватись інформацією, не наражаючи себе на небезпеку, а також медичне спорядження для порятунку життів на полі бою на 2 мільйони доларів», - зазначили у дипустанові.

Після проходження митних процедур обладнання буде доставлене до підрозділів української армії, що беруть участь у навчанні, яке провадиться американською стороною в Яворові та Хмельницькому. «Американські інструктори зі складу Об'єднаної Багатонаціональної Підготовчої Групи (JMTG-U) навчать українських солдатів  поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту», - додали у посольстві.

Ця партія допомоги на 23 мільйони доларів є частиною 75-мільйонної Європейської «підбадьорюючої ініціативи США». «Від початку конфлікту в Україні США призначили Україні допомогу на понад 260 мільйонів доларів, включаючи постачання бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного спорядження, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів та протимінометних радарів», - нагадали у посольстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-