Восьмеро військових обвинувачуються у державній зраді

Восьмеро військових обвинувачуються у державній зраді

Укрінформ
Військова прокуратура Центрального регіону розпочала досудове розслідування щодо восьми військовослужбовців, які зрадили Україну під час анексії Криму.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України у ході досудового розслідування по кримінальних провадженнях за ч. 1 ст. 408 КК України стосовно 8 військовослужбовців військової частини А1387 (місце колишньої дислокації – АР Крим, м. Джанкой, колишній командир – підполковник Гавриш М.М) встановлені обставини, які свідчать про вчинення цими військовослужбовцями державної зради – злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, відповідно, розпочаті кримінальні провадження», - йдеться у повідомленні..

Встановлено, що згадувані військовослужбовці у період з лютого по травень 2014 року, перебуваючи на службі у військовій частині А1387, надавали іноземній державі (Російській Федерації) допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, захопленні військового майна, що належить Збройним Силам України та перебувало на території вказаної військової частини, тобто, вчиняли дії, направлені на зниження боєготовності української армії та підрив обороноздатності України.

Крім того, зазначені офіцери, в порушення директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України «Про особливості проходження військової служби військовослужбовцями Збройних Сил України, пов’язані з тимчасовою окупацією території України», не прибули до військової частини А2656 (м. Вінниця), вчинивши перехід на бік ворога в умовах окупації російськими військами території України.

Наразі дані військовослужбовці зараховані до списків особового складу Збройних Сил РФ та проходять військову службу за контрактом в авіаційній комендатурі Чорноморського флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-