Президент посмертно нагородив п'ятьох

Президент посмертно нагородив п'ятьох "кіборгів"

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко зустрівся з родинами п'ятьох військових, які загинули в останні дні оборони нового терміналу Донецького міжнародного аеропорту та донедавна вважались зниклими безвісти.

Про це повідомляє прес-служба Президента. 

"Глава держави від імені всього українського народу подякував родинам за подвиг їхніх загиблих синів, батьків та чоловіків і вручив рідним і близьким героїв державні нагороди України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, орденом Богдана Хмельницького III ступеня посмертно нагороджено лейтенанта медичної служби Олександра Кондратюка, який під постійними обстрілами до останнього надавав медичну допомогу пораненим воїнам, рятуючи їм життя.

Орденом "За мужність" ІІІ ступеня нагороджено сержанта Олексія Марченка та молодшого сержанта Владислава Алексейчука, які, відволікаючи на себе увагу противника, сприяли успішній евакуації поранених бійців з нового терміналу та, опинившись в оточенні, вступили в бій з переважаючими силами противника.

Цієї нагороди також було удостоєно рядових Віталія Гасюка та Володимира Бузенка, які до останнього тримали оборону, хоробро відбиваючи атаки російських найманців, забезпечивши евакуацію поранених товаришів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-