Бойовики обстріляли забороненою зброєю позиції АТО біля Мар'їнки

Бойовики обстріляли забороненою зброєю позиції АТО біля Мар'їнки

Укрінформ
Найбільш напружена ситуація в зоні проведення АТО протягом минулої доби спостерігалася на Маріупольському напрямку, де обстріли бойовиків тривали з невеликими інтервалами протягом дня.

Про це заявив на брифінгу в суботу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора найгарячіше було на Маріупольському напрямку. Бойовики зосередили вогонь на позиціях сил АТО біля Мар'їнки. Перші обстріли почалися глибокої ночі і з невеликими інтервалами тривали протягом дня. Бойовики використовували і заборонене мирними угодами озброєння, зокрема 82-мм і 120-мм міномети", - сказав Лисенко.

Також російські найманці здійснили кілька обстрілів з мінометів калібром 82 і 120 міліметрів по селу Водяне в так званій сірій зоні.

На Луганському напрямку бойовики стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по селищу Трьохізбенка. "Наші військові були змушені відкрити вогонь у відповідь з дозволеного озброєння, щоб зберегти життя особового складу і місцевих мешканців. Після цього бойовики припинили провокації", - повідомив речник АТО.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування чинили провокації в районі Донецького аеропорту і околиць Горлівки. Зокрема, бойовики застосували стрілецьку зброю та гранатомети по наших позиціях біля Авдіївки, Пісків та Опитного. "На захід від Горлівки бандформування стріляли із зенітної установки та стрілецької зброї поблизу Новгородського, і з гранатометів біля села Троїцьке. Ще дві збройні провокації відбулися на північних околицях Горлівки біля Майорська", - зазначив Лисенко. 

Бойовики двічі порушили режим припинення вогню поблизу села Луганське, що  біля Світлодарська, із застосуванням протитанкових ракетних комплексів.

Учора українські прикордонники зафіксували проліт двох ворожих безпілотників на напрямку Маріуполь-Костянтинівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-