Різанина на Драгобраті: адвокат побачив ознаки замовної справи

Різанина на Драгобраті: адвокат побачив ознаки замовної справи

Укрінформ
Владислав Добош - захисник бійців "Правого сектора", яких звинувачують у хуліганстві із застосуванням зброї, що сталося 10 січня в готелі "Хата магната" на Закарпатті, - заявив про ознаки замовної справи.

Про це він сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Замовлення у цій справі проглядається дуже чітко. У подібних випадках - хуліганстві, бійках - справи тягнуться місяцями. А тут - на наступний день вже обрано запобіжний захід. Маємо небагато зразків такої оперативності. Одразу ж напрошується приклад, коли так само оперативно працювали правоохоронці, - це справи проти майданівців у січні 2014 року, коли за лічені години обирали запобіжний захід", - заявив адвокат бійців ПС.

За його словами, жодні реакції та заяви про важкі тілесні ушкодження затриманих не приймалися обвинуваченням до уваги. Протоколи затриманих суперечливі. Є ще один момент: обидва протоколи вказують на шість чоловік, а бійців було тільки п'ятеро. "Вони що, прорахувалися?" - запитує Добош.

"Учора ми подали заяву до поліції щодо завдання тілесних ушкоджень бійцям ДУК ПС та використання зброї працівниками комплексу "Хата магната". А тепер спостерігаємо, як швидко буде затримано, оголошено підозри, а тим більше, обрано запобіжний захід винним особам? Адже у затриманих (бійців ПС. - Ред.) вогнепальні, колоті та різані поранення, важкі струси мозку, забиття внутрішніх органів. Якби була бійка на рівних за участю людей, що пройшли АТО, то в охоронців у її результаті не був би просто забій ноги", - говорить Добош.

Адвокат затриманих закликав опублікувати відео з камер готелю, де, за його словами, все видно.

"Думаю, над цим записом уже працюють. Його якщо й опублікують, то відео буде фрагментарне. Показуватиме лише моменти за участю бійців ПС, аби довести їхню вину", - підсумував Добош.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-