Міноборони впорядкувало польоти у небі України

Міноборони впорядкувало польоти у небі України

Укрінформ
Міністерство оборони України впорядкувало правила польотів авіації у повітряному просторі країни. Наразі на затвердженні в уряді перебувають три накази відомства.

Про це повідомив на брифінгу речник МОУ підполковник Олексій Чорнобай, передає кореспондент Укрінформу.

"Цими наказами передбачається запровадження: Правил тимчасового обліку повітряних суден та надання їм допуску до виконання польотів, Правил польотів державної авіації у повітряному просторі України, а також Правил аеродромно-технічного забезпечення польотів", - сказав він.

За словами речника Міноборони, відповідними правилами буде врегульовано порядок тимчасового обліку повітряних суден, які не підлягають внесенню до реєстру державних повітряних суден України та надання їм допуску до виконання польотів. Крім того, будуть введені єдині правила польотів державної авіації в повітряному просторі України у відповідності до стандартів та практики Міжнародної організації цивільної авіації ІКАО.

Поруч з цим відбудеться впорядкування утримання аеродромів і вертодромів та їх інфраструктури у належному експлуатаційному стані, а також правила підготовки та допуску відповідних споруд і наземних авіаційних спеціалістів до польотів повітряних суден державної авіації.

"Ці нормативні акти покликані суттєво підвищити безпеку польотів повітряних суден державної авіації України", - наголосив Чорнобай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-