Суд дозволив виїмку у Фонді держмайна документів про оборудку на «Запоріжжіобленерго»

Суд дозволив виїмку у Фонді держмайна документів про оборудку на «Запоріжжіобленерго»

Укрінформ
Слідчий суддя дозволив детективам НАБУ виїмку документів у ФДМУ, якими була санкціонована оборудка на 346 млн грн. з коштів «Запоріжжяобленерго». 

Відповідне рішення 22 ухвалив Солом’янський райсуд Києва, пишуть Наші гроші.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 грудня 2014 ВАТ «Запоріжжяобленерго» та ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» зверталися до Фонду державного майна України про погодження договорів про відступлення права вимоги по боргам за електроенергію на користь ПАТ «Енергомережа». Ця фірма зрештою отримала від «Запоріжжяобленерго» право вимоги з низки заводів оплати за електроенергію на суму 346 млн грн. За це «Енергомережа» мала заплатити обленерго лише 200 тис грн. Тобто заводи платили за електроенергію гроші не постачальнику, а посередницькій фірмі.

Оскільки 60,2% акцій «Запоріжжяобленерго» належить державі, то енергокомпанія звернулась до ФДМУ за погодженням своїх угод з «Енергомережею». Аналогічно за таким дозволом звернулось і держпідприємство «Запорізький титано-магнієвий комбінат», яке виступало платником грошей за електроенергію.

 «Наші гроші» нагадують, що в рамках кримінального провадження № 52015000000000001 ведеться розслідування по привласненню 346 млн грн. коштів «Запоріжжяобленерго». У грудні суддя дозволив виїмки документів по цій справі у банках та у компаніях «Запоріжжяобленерго», ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (контролюється групою Дмитра Фірташа), ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та «ХК «Енергомережа» (Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом).

Міноритарними акціонерами «Запоріжжяобленерго» є групи Констянтина Григоришина та братів Суркісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-