На японських журналістів завели справу - за зйомки у Криму

На японських журналістів завели справу - за зйомки у Криму

Укрінформ
Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного в’їзду на територію анексованого півострову Крим японськими журналістами.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

"За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації, встановлено, що, незважаючи на існуючу заборону, в порушення міжнародних санкцій на тимчасово окуповану територію півострову Крим прибули журналісти японської телерадіомовної корпорації "NHK". Вказані особи 12.01.2016 відвідали Національне виробничо-аграрне об’єднання "Масандра" в місті Ялта, де прийняли участь у зйомках документального фільму "Россия сегодня", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що законом "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" встановлено особливий правовий режим перетину меж тимчасово окупованої території півострову Крим, яка є невід’ємною частиною території України.

"Таким чином, журналісти японської телерадіомовної корпорації "NHK" незаконно потрапили на територію окупованого півострову. За вказаним фактом 13.01.2016 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України", - повідомили у прес-службі.

Матеріали кримінального провадження направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-