Більше половини опитаних кримчан висловилися

Більше половини опитаних кримчан висловилися "за" блокаду півострова

Укрінформ
Більше половини опитаних кримчан підтримують громадянську блокаду Криму і вважають, що основним аргументом на її користь є те, що торгувати з окупантами української території аморально.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив співробітник Дослідницького центру SPHERA Олександр Шульга.

«Більше половини кримчан-респондентів, які мешкають на півострові і переїхали на материкову Україну, вважають що громадянська блокада Криму виправдана. Протилежної думки дотримується чверть опитаних», - повідомив Шульга.

За його словами, головними аргументом на користь блокади є те, що «неетично торгувати з тими, хто окуповував українську територію».

Друга найбільш популярна думка опитаних - блокада зупинила корупційні схеми олігархів і не дала їм заробляти на тому, що «окупаційна влада перевозила через Крим і торгувала в Росії українськими контрабандними товарами».

Частина респондентів вважає, що блокада Криму «дає можливість подорожчання Криму для Росії і таким чином прискорює його деокупацію».

Четвертий мотив на користь блокади - «вона повернула питання Криму до порядку денного України і світової спільноти» і таким чином розв'язала інформаційну проблему Криму, про окупацію якого вже стали забувати.

Деяка частина респондентів підтримала блокаду, оскільки вважають, що «Крим ресурсно залежний від України регіон».

І шостий аргумент на користь акції - необхідність тиску на кримську владу і вимога припинення політичного переслідування проукраїнськи налаштованих активістів, повідомив експерт.

«Ті, хто не підтримував блокаду Криму, а це чверть опитаних, вважають, що вона не вплине на економіку Криму, а в першу чергу позначиться на простих кримчанах», - розповів Шульга.

При цьому опитані, як з аргументами «за» блокаду, так і «проти» неї, вважають, що якби блокада була влаштована з самого початку анексії Криму, то вона мала б більший результат і ефект.

У ході дослідження було опитано 116 осіб - як тих, хто постійно мешкають у Криму, так і осіб, які нещодавно переїхали на материкову Україну. Частину респондентів опитано методом «face to face», частина присилали свої відповіді електронною поштою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-