Суд Миколаєва відпустив на волю сепаратиста

Суд Миколаєва відпустив на волю сепаратиста

Укрінформ
Центральний районний суд Миколаєва відпустив на волю чоловіка, який закликав до зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Центрального районного суду Миколаєва.

«Центральний райсуд розглянув справу за обвинуваченням 47-річного жителя Миколаєва у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 ч.2 ст.109 КК України (розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб). Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні даного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки без конфіскації майна. Але на підставі ст.75 КК України звільнив засудженого від відбування покарання з випробувальним терміном в один рік», - йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо: у березні минулого року цей чоловік зняв відеоролик біля пам'ятника воїнам-афганцям, що у місцевому парку Перемоги, яке потім передав відео на територію "ДНР". Там наклали на нього аудіозапис, в якому містяться публічні заклики до жителів Миколаївщини блокувати накази уряду України та регіональної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-