Суд у Харкові відправив поплічника терористів до в'язниці на 4 роки

Суд у Харкові відправив поплічника терористів до в'язниці на 4 роки

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова визнав 49-річного харків'янина винним в активному пособництві терористам і засудив його на 4 роки позбавлення волі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Павло Угровецький.

"Встановлено, що навесні та влітку 2014 року чоловік брав активну участь у масових заходах проросійського спрямування на площі Свободи у Харкові та вступив до групи, метою якої була дестабілізація ситуації в регіоні. Разом із членами групи він пройшов військову підготовку на території Росії, брав участь в обговореннях і плануванні дій під час підготовки терактів на території Харкова, переправляв, оминаючи митний кордон, на територію України з РФ зброю та боєприпаси - автомати АК-74, рушниці СВД, гранати РГД-5 і ВОГ-25, підствольні гранатомети, пістолети ПМ тощо", - зазначив Угровецький.

За його словами, в подальшому ця зброя використовувалася під час здійснення терактів у Харкові.

Засудженому інкриміновано вчинення злочинів за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: вчинення умисних дій з метою зміни меж території України; участь у терористичній групі; контрабанда зброї та боєприпасів; придбання, носіння і зберігання зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб; носіння холодної зброї та пособництво у здійсненні терористичного акту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-