Під лавиною у французьких Альпах загинув українець - ЗМІ

Під лавиною у французьких Альпах загинув українець - ЗМІ

Укрінформ
Лавина забрала життя трьох студентів Ліонської вищої школи імені Антуана Сент-Екзюпері, а також українця, який у складі іншої групи перебував на одному зі схилів французьких Альп під час стихійного лиха.

Ще двох французьких студентів шукають рятувальники, а їхній викладач та п'ятеро інших студентів перебувають у лікарні, троє у тяжкому стані, повідомляє BFM-TV.

"У результаті сходження лавини зі схилів Альп загинули щонайменше троє студентів Ліонської вищої школи імені Антуана Сент-Екзюпері, а також один українець, що перебував на схилах у складі іншої групи", - інформує BFM-TV із посиланням на дані місцевої поліції.

Наразі не відомо, що сталося з іншими членами української групи. На місці працюють  рятувальники. У консульському відділі Посольства України у Франції наразі не змогли підтвердити інформацію про загибель українця. "Ми перевіряємо цю інформацію", - сказав у розмові зі власним кореспондентом Укрінформу представник консульства Олександр Плодистий.

Маршрут яким рухалися обидві групи (студентів та українська група) перебував у "чорному списку", тобто був заборонений для широкого загалу.

За даними французьких ЗМІ, поранені доправили в лікарню Гренобля. Рятувальні служби не виключають, що кількість жертв може зрости. На місці трагедії працює загін рятувальників у складі представників гірської жандармерії та підрозділ кінологів із чотирма собаками. До пошукової операції залучені два вертольоти. Французька сторона оприлюднила телефон "гарячої лінії" +33 (0)4 72 80 60 60. Відкрито кризовий штаб на місті трагедії. Працює психологічна служба.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс висловив на своїй сторінці у Twitter співчуття у зв'язку із загибеллю студентів та іноземців. "Я висловлюю слова співчуття та великий жаль, мої думки разом із рідними жертв і тими, хто бореться за життя поранених", - написав Вальс.

Нагадаємо, у французьких Альпах зберігається загроза сходження лавин. Упродовж кількох днів через погодні умови, зокрема, снігопад, влада не рекомендувала сходження на схили гір. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-