Українці хочуть змін, але самі не готові до них

Українці хочуть змін, але самі не готові до них

Укрінформ
Українці хочуть змін, але самі до них не готові.

Українці хочуть змін, але самі до змін не готові.

Про це свідчать результати соцопитування, яке провів Фонд "Демократичні ініціативи", опитавши понад 2 тис. людей у 110 населених пунктах по всіх областях, окрім Криму.

«Мета дослідження - зрозуміти, як ми змінилися за два роки. Виявилось, що більшість українців вважає: суспільство стало значно активнішим і мобілізованішим, але не стало доброчеснішим. Далі важлива деталь: лише 2 відсотки опитаних сказали, що більше не дають і не беруть хабарі і лише 7 відсотків готові сплачувати усі податки», - наголошується у повідомленні фонду.

Менше 20 відсотків українців налаштовані вступати в громадські організації, контролювати владу або ж самим йти в політику. Водночас майже половина громадян жертвує на благодійність, передусім на армію, і поважає волонтерів - згідно з соцопитуванням нині українці довіряють волонтерам більше, ніж церкві. А з державних інституцій найбільша довіра у Збройних Сил.

Найнижчий рівень довіри мають Верховна Рада і Кабінет міністрів. Водночас лише у 20% українців зростає бажання брати участь у масових акціях протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-