У РФ після анонімки заблокували сайт

У РФ після анонімки заблокували сайт "Новой газеты в Санкт-Петербурге"

Укрінформ
Сайт опозиційної "Новой газеты в Санкт-Петербурге" був у понеділок увечері заблокований тим самим хостинг-провайдером, який улітку 2014 року блокував український сайт glavcom.ua.

Про це пише у Фейсбуку головний редактор петербурзької "Новой газеты" Діана Качалова.

"Якщо ви зайдете на сайт "Новой газеты в Петербурге", то побачите, що там висить заглушка "Обережно, цензура! Сайт петербурзької "Новой газеты" заблоковано 11 січня 2016 року в 18:30 за скаргою невстановленого користувача". Тобто аноніма", - пише Качанова.

Вона передбачає, що причиною блокування могла послужити опублікована наприкінці грудня стаття "Захворювання: хабар" про кримінальні справи щодо співробітників центру гігієни і громадського здоров'я.

За словами Качалової, 5 січня 2016 року в редакцію надійшов лист від якогось Івана Іванова, який вимагав видалити текст, оскільки в ньому нібито поширені "свідомо хибні відомості, що порочать честь і гідність". Після відмови видалити статтю скаржник звернувся до хостера, і сайт був повністю заблокований 11 січня.

На головній сторінці сайту повідомляється: "Для того, щоб закрити доступ до ЗМІ найбільшому хостеру Рунета – німецькій компанії Hetzner.de не було потрібно ні вердикт суду, ні рішення наглядових органів. Виявилося достатньо "анонімки". Наші юристи готують у відповідь претензію до Hetzner.de. Просимо вибачення у читачів за тимчасові незручності".

У своєму пості Качанова підкреслює, що влітку 2014 року вже був скандал з цим хостером. Тоді на вимогу Роскомнагляду він заблокував відомий український сайт glavcom.ua.

Фото: theins.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-