Прикордонники виявили на підступах до ЄС дві афганські сім'ї з немовлятами

Прикордонники виявили на підступах до ЄС дві афганські сім'ї з немовлятами

Укрінформ
Прикордонники Мукачівського загону напередодні завадили групі з 11 нелегальних мігрантів незаконно перетнути державний кордон із країнами ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Рух «мандрівників», серед яких згодом виявили і немовлят, співробітники прикордонного відомства помітили за допомогою тепловізора. Аби перехопити порушників на місце відразу висунулася група реагування, яку на слід мігрантів, крім того, вивів службовий собака. До омріяної Європи вони не дійшли декількох метрів, як були зупинені прикордонниками. Всі порушники виявилися громадянами Афганістану – двоє чоловіків, двоє жінок та семеро дітей різного віку", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що серед афганців є сім`я з п'яти осіб, яких прикордонники вже затримували на підступах до кордону наприкінці листопада на ділянці відділу «Лужанка» Мукачівського загону, а трохи раніше їх виявляли військовослужбовці Чернівецького загону. Крім того, співробітники Держприкордонслужби з’ясували, що в незаконній мандрівці мігрантам допомагали декілька осіб, які покинули їх на підступах до кордону.

Невідомою пересіченою місцевістю афганці рухалися близько години та були затримані охоронцями кордону. Зважаючи на погодні умови всі вони змерзли та були дуже брудні. Прикордонники надали іноземцям необхідну допомогу та зігріли. Тривають подальші фільтраційні заходи.

Фото: golosukraine.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-