У поліції залишили капрала, який закликав

У поліції залишили капрала, який закликав "місити" Майдан

Укрінформ
Олексія Савкіна, капрала патрульної поліції, який в соцмережах негативно висловлювався про Євромайдан, залишили на службі в поліції Києва.

Про це йдеться у відповіді Департаменту патрульної поліції Нацполіції України на запит 112.ua.

"Інформуємо, що капрал поліції Савкін Олексій Юрійович був залишений на службі Управління патрульної поліції м. Києва", - йдеться у відповіді.

Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, скандал, пов'язаний з патрульним Савкіним, розгорівся наприкінці листопада 2015 р., коли в мережу потрапили знімки записів Савкіна у Twitter, де він негативно висловлюється про Євромайдан. Тоді Олексія Савкіна відсторонили від несення служби для проведення службової перевірки.

Пізніше радник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що не сумнівається в тому, що Савкіна звільнять.

"Інформація про те, що в період Майдану співробітник Київської патрульної поліції Олексій Савкін захоплювався звірствами "Беркута" та іншими діями проти Революції гідності, була перевірена і знайшла своє підтвердження, незважаючи на те, що Савкін видалив історію повідомлень у своїх соцмережах", - написав Геращенко.

"В ході проведення співбесіди Савкін сказав, що він жив на той час в Донецьку, звідки йому довелося згодом виїхати як біженцю, там він зазнав антиукраїнської інформаційної пропаганди, і просить врахувати при прийнятті рішення про його подальшу роботу в патрульній службі", - додав нардеп.

Геращенко наголосив, що висловив свою позицію керівництву Нацполіції щодо того, що неприпустимо приймати дане виправдання до уваги, оскільки держслужба - не місце для тих, хто не поважає власну країну.

«Після завершення необхідних процесуальних формальностей службового розслідування у мене немає сумнівів, що Олексій Савкін буде звільнений з лав Національної поліції", - підкреслив радник міністра МВС.

Більш того, Геращенко також заявив, що при прийомі в Нацполіцію будуть перевірятися сторінки претендентів в соцмережах, а головним критерієм такої перевірки буде "любов до Батьківщини".

Фото: Фейсбук Артем Шевченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-