НАБУ розслідує оборудки з коштами Укрзалізниці

НАБУ розслідує оборудки з коштами Укрзалізниці

Укрінформ
Суд надав детективам Національного антикорупційного бюро доступ до даних про рух коштів по банківських рахунках постачальників деревини для філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Українська залізниця».

Про це йдеться в ухвалах Солом'янського суду м.Києва, оприлюднених в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

З публічних джерел інформації, в тому числі з офіційного загальнодержавного веб-порталу «Державні закупівлі», детективами було отримано інформацію та встановлено, що в період з 1 січня 2014 року по теперішній час службовими особами ЦУП всупереч інтересам державного підприємства було визначено переможцями конкурсних торгів на постачання виробів з деревини ряд суб'єктів господарювання та акцептовано їх цінові пропозиції, які є вищими від звичайних ринкових цін в середньому на 30%.

За результатами акцепту пропозицій службові особи ЦУП уклали договори на постачання шпал та брусу загальною вартістю понад 350 млн грн, та на їх підставі здійснили перерахування коштів як оплату за товар, чим завдали збитків державному підприємству у вигляді надміру сплачених коштів у розмірі понад 50 млн грн.

Проведеним аналізом податкової звітності контрагентів ЦУП встановлено, що в подальшому кошти отримані від державного підприємства скеровувались службовими особами переможців конкурсних торгів на розрахункові рахунки з ознаками фіктивності де, ймовірно, конвертувалися в готівку для повернення та передачі частини суми службовим особам ЦУП як неправомірної вигоди.

Слідчі ГПУ вважають організатором злочину недавнього керівника держпідприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці», який діяв у змові з працівниками підконтрольних йому комерційних структур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-