У Слов'янську бойовик добровільно здався поліції

У Слов'янську бойовик добровільно здався поліції

Укрінформ
У місті Слов'янську Донецької області учасник незаконного озброєного формування розкаявся й добровільно здався поліції.

Про це в суботу повідомили у Слов'янському відділенні поліції Краматорська ВП ГУ НП у Донецькій області.

"31-річний житель Слов'янська, що долучився у 2014 році до бойовиків, усвідомив свою помилку й звернувся до поліцейських із заявою про свою участь у незаконних озброєних формуваннях "ДНР", зізнався у скоєному злочині й погодився надавати будь-яку допомогу слідству", - сказано у повідомленні.

У поліції зазначили, що надалі, згідно з можливістю, наданою законом, це може стати приводом для звільнення цього чоловіка від кримінальної відповідальності.

Поліцейські з'ясували, що в день захоплення адміністративних будівель Слов'янська він прийшов до відділу міліції й разом із загарбниками почав споруджувати барикади навколо міськвідділу, а після і в інших районах міста. Фігурант «ніс службу» на посту у районі Краєзнавчого музею - з автоматом «Калашникова» в руках він здійснював незаконний догляд транспорту й перевірку документів у громадян.

Після звільнення міста від окупації терористичних сил фігурант втік у Харків, звідки через тиждень переїхав у РФ у пошуках роботи. Після довгих поневірянь чоловік вирішив повернутися до нормального життя, приїхав у Слов'янськ і добровільно здався співробітникам поліції.

Щодо учасника НЗФ відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або озброєних формувань) КК  України. У поліції підкреслили, що тільки після ретельної перевірки, встановлення, що на час перебування в рядах «ДНР» людина не скоювала злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковано. Після цього підслідного буде офіційно звільнено від кримінальної відповідальності.

Правоохоронці нагадали, що згідно з ч.6 ст.260 КК України, «звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, що знаходилася у складі озброєних формувань, за дії, передбачені частинами першої або другої цієї статті, якщо вона добровільна вийшла з такого формування й повідомила про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-