Консультативну місію ЄС в Україні очолив литовський поліцейський

Консультативну місію ЄС в Україні очолив литовський поліцейський

Укрінформ
Рада ЄС призначила високопоставленого службовця литовської поліції Кястутіса Ланчінскаса головою Консультативної місії ЄС в Україні. Ланчінскас замінить на посаді  Калмана Міжея, і, як очікується, приступить до своїх повноважень 1 лютого. 

Про це повідомляється у заяві Консультативної місії ЄС. 

"7 січня 2016 року Рада ЄС призначила пана Кястутіса Ланчінскаса, високопоставленого службовця литовської поліції, головою Консультативної місії ЄС в Україні", - йдеться у повідомленні.

Згідно з офіційною біографією, Ланчінскас працював як перший секретар на декількох позиціях в дипломатичній службі Литви протягом 1990-х. З 1998 по 2005 роки був головою служби міжнародного співробітництва та європейської інтеграції в Міністерстві внутрішніх справ Литви, де він також відповідав за участь Литви в миротворчих місіях і приєднання Литви до Шенгенської зони.

Він був призначений заступником комісара поліції Литви в 2005 році, до того, як обійняв посаду голови поліції Вільнюського округу у січні 2009 р., на якій він перебував до призначення головою місії.

Як повідомляється, консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки (КМЄС Україна) офіційно почала працювати в Україні 1 грудня 2014 року. Мандат місії — надавати підтримку українським державним органам у реформі сектору цивільної безпеки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-