На Харківщині спіймали «чиновника ЛНР», який отримував пенсію як переселенець

На Харківщині спіймали «чиновника ЛНР», який отримував пенсію як переселенець

Укрінформ
На пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області 5 січня співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали представника «органів влади» «ЛНР» - «першого заступника глави адміністрації Перевальського району».

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

«Пенсіонер правоохоронних органів обійняв керівну посаду в «органах влади ЛНР», уклавши угоду з ватажками терористичної організації. «Чиновник» спочатку підпорядковувався ватажкові казацького бандформування отаману Козіцину, потім – «главі ЛНР» І.Плотницькому. Це не заважало йому на підставі сфальсифікованих документів переселенця отримувати пенсію від України», - йдеться у повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за участь у діяльності терористичної організації. До нього застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Крім того, у ніч з 5 на 6 січня в Станично-Луганському районі контррозвідка СБУ спільно з поліцією затримала диверсанта, який намагався проникнути на українську територію.

Затриманий зізнався, що приєднався до терористів «ЛНР» виключно через гроші. Він пройшов курс навчання в тренувальному таборі для диверсантів під керівництвом кадрових російських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-