На Різдво українцям радять утриматися від поїздок

На Різдво українцям радять утриматися від поїздок

Укрінформ
Дороги півдня та сходу України на Різдво вкриються ожеледицею, тому Державне агентство автомобільних доріг вже привело спецтехніку в підвищену готовність і запровадило цілодобове чергування працівників.

Про це йдеться у прес-релізі підприємства, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"На Різдво дорожники півдня та сходу України працюватимуть в посиленому режимі - 7-8 січня автомобільні дороги Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей вкриються ожеледицею", - йдеться в повідомленні.

Ситуація вкрай серйозна, адже переміщення активного циклону – рясний дощ і мокрий сніг за мінусових температур повітря та сильних поривів вітру до 15-20 м/с можуть призвести не лише до хуртовин, утворення заметів і переметів, а й стати причиною чергового снігового колапсу, зазначають фахівці.

«Для того, щоб уникнути створення надзвичайних ситуацій, на кшталт минулорічної Одеської чи позаминулорічної Донецької, на найбільш проблемних ділянках автомобільних доріг закриватимуть рух», - наголошується у повідомленні.

Водіям, що цими днями планували прямувати автомобільними дорогами вказаних регіонів, фахівці Укравтодору радять не наражати себе та пасажирів на небезпеку й утриматися від поїздок, а в разі гострої необхідності – збиратися у дорогу відповідально.

«У першу чергу водій має впевнитися в можливості проїзду за наміченим маршрутом, зателефонувавши до чергового диспетчера Служби автомобільних доріг у відповідному регіоні, по друге – перевірити справність свого транспортного засобу і наявність необхідного господарського приладдя – троса, сокири, лопати», – підкреслюють дорожники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-