Геращенко: Ми чекаємо прізвищ тих, кого хоче звільнити Плотницький

Геращенко: Ми чекаємо прізвищ тих, кого хоче звільнити Плотницький

Укрінформ
Якщо заяви ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького про готовність розблокувати процес звільнення на Донбасі справдяться, то українська сторона вже сьогодні чекає звільнення щонайменше дев'ятьох заручників.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написала уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко. За її словами, цю ситуацію вона сьогодні оговорила з Президентом Петром Порошенком.

"Якщо заяви про готовність розблокувати процес звільнення правдиві, то ми чекаємо вже сьогодні звільнення як мінімум 9 українців, інформацію про яких представники ОРЛО підтвердили на останній мінській зустрічі (серед них і важкопоранений Володимир Ж.). Також ми чекаємо від Луганська і Донецька звільнення інших 130 українців, чиї прізвища ми вкотре передали представникам ОРДЛО перед святами і до останнього дня 2015 року чекали інформації про них", - заявила Геращенко.

Вона уточнила, що під час останньої зустрічі у Мінську представники окремих районів Луганської області, яким українська сторона передала список зі 139 людей, які вважаються заручниками, заявили, що в них утримується тільки 4 українських військових і 5 цивільних. Представники самопроголошених «республік» також назвали прізвище ще однієї людини, яку вони начебто утримують, однак інформацію про неї поки що не знайшли і підтверджують ані СБУ, ані Міноборони. За наявною на сьогодні інформацією, саме людину бойовики і хочуть "звільнити".

Вона додала, що сьогодні знову отримала від Президента директиви: звільнення наших героїв є пріоритетом, і мова має йти про звільнення всіх.

"Ми - мінська група, де також працює і В.Медведчук, разом з СБУ- чекаємо прізвищ тих, кого готові звільнити, ведемо перемовини про звільнення всіх і в свою чергу запропонували всі можливі механізми задля звільнення. Обговорили всі ці питання сьогодні і з головою СБУ В.Грицаком, який тримає питання звільнення на особистому контролі", - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, 6 січня ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький у "святковому зверненні", поширеному російськими та сепаратистськими інформаційними ресурсами, заявив, що дав вказівку "напередодні та в честь Різдва Христового" звільнити полонених українських військовослужбовців, які утримуються на території псевдореспубліки.

Натомість у СБУ сказали, що офіційно такої інформації не отримували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-