У Штабі сказали, яку зброю можуть використовувати військові

У Штабі сказали, яку зброю можуть використовувати військові

Укрінформ
Українські військовослужбовці на лінії розмежування в АТО мають повне право використовувати зброю у разі прямої загрози життю та здоров'ю особового складу та мирних мешканців.

Про це повідомляється в коментарі прес-центру штабу АТО з приводу повідомлень у ЗМІ про те, що українським підрозділам, які виконують завдання в зоні проведення АТО, не дозволено за будь-яких обставин застосовувати зброю.

У Штабі зазначили, що це має бути виключно зброя, що не заборонена Мінськими домовленостями.

"Позиція керівництва АТО щодо застосування підрозділами ЗС України та інших силових відомств, що беруть участь в операції, зброї була і є незмінною. Українські воїни мають повне право використовувати зброю, яка не заборонена Мінськими домовленостями, у разі прямої загрози життю та здоров'ю особового складу та мирних мешканців, які проживають та переміщуються вздовж лінії розмежування сторін", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що, за останніми результатами Мінських домовленостей, в зоні проведення операції встановлений режим "повної тиші", дотримання якого передбачає незастосування зброї обома сторонами конфлікту.

"Однак бойовики проросійських збройних формувань систематично порушують будь-які домовленості про деескалацію збройного протистояння на сході України мирним та дипломатичним шляхом. Бандити, отримуючи відповідні накази від своїх кураторів з Москви, щоденно ведуть по позиціях українських військ прицільний та неприцільний вогонь, метою якого є спроби спровокувати підрозділи сил АТО на відкриття вогню у відповідь та змусити українських захисників також порушити попередні домовленості про мирне врегулювання конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Саме з огляду на це українські воїни мають право на застосування зброї.

"Водночас застосування зброї українськими захисниками передбачає лише прицільні та точні удари, які спрямовані на придушення вогневих точок противника, знищення живої сили та техніки противника, які вступають у безпосередній вогневий контакт і здійснюють спроби знищити наші сили, а також прорвати оборону сил АТО", - наголосили у прес-центрі штабу АТО.

Було вказано на те, що керівництво операції та командири українських підрозділів тримають на особливому контролі недопущення випадків відкриття вогню українськими бійцями без серйозних та виправданих на те підстав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-