Сестра Савченко просить Президента пояснити слова Путіна про обмін

Сестра Савченко просить Президента пояснити слова Путіна про обмін "всіх на всіх"

Укрінформ
Віра Савченко, сестра ув'язненої в Росії української льотчиці Надії Савченко, просить Президента України розповідати на прес-конференціях про домовленості з президентом Росії Володимиром Путіним щодо визволення Надії з полону.

Таке прохання вона висловила під час брифінгу у середу в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Путін на своїй прес-конференції заявив про можливість обміну... сказав, що він з Петром Олексійовичем Порошенком в цьому питанні єдині - треба міняти всіх на всіх... А на Мінську (зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську - ред.) нам заявлено, що "ми ні про що не домовились". Тому я закликаю українських політиків, в тому числі нашого Президента, давати прес-конференції і розповідати нам, про що домовлено, або відкрито відповідати на наші запитання", - сказала Савченко.

Водночас вона вважає правильним рішення Надії розпочати 17 грудня голодування.  

"Надя висловила думку, що після вироку вона розпочне голодування, через 10 днів, якщо не буде ніяких зрушень по обміну чи прийняття рішень, - сухе голодування. До того російський суд збирався винести вирок до Нового року. Коли вони почули заяву від Наді, то зрозуміли, що будуть канікули і вони не зможуть її контролювати, і перенесли вирок на наступний, 2016 рік. Все одно Надя, щоб примусити їх працювати, цю голодовку розпочала", - сказала Віра, уточнивши, що перше голодування, в минулому році, Надія провела без перерви та без інвалідних візків 83 дні, потім лише були 10 днів перерви і знову два тижні голодування.  

Крім того, якщо зазвичай до Надії на побачення допускали двічі на місяць, то під час голодування - так було в Москві під час першого голодування Надії Савченко - допускають частіше.

"Ми могли сидіти за одним столом і пообніматися. І зараз мене до неї пускають. Я можу навіть 2 січня з'явитися в СІЗО, і мене пустять на побачення. Люди не будуть відпочивати, будуть нас пускати. Тобто є такі зрушення", - розповіла Віра.  

Окрім того, вона висловила сподівання, що після новорічних канікул, 13 січня, коли відбудеться наступне засідання суду у справі Надії Савченко, будуть допитані свідки з боку захисту.

"2015 рік закінчується. Для Наді - очікуваннями. Для нас - надіями", - сказала Віра Савченко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-