Суд вирішив, що адвокатові ГРУшника Єрофеєва охорона не потрібна

Суд вирішив, що адвокатові ГРУшника Єрофеєва охорона не потрібна

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва відмовив адвокатові російського спецпризначенця Євгена Єрофеєва Оксані Соколовській у наданні охорони.

У вівторок під час засідання суду Соколовська заявила про втручання Генеральної прокуратури України (в особі Головної військової прокуратури) у її професійну діяльність. Зокрема, юрист повідомила про незаконний обшук у її квартирі і вимагала гарантувати її права на безпеку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вислухавши сторони, суд дійшов висновку, що клопотання захисника не підлягає задоволенню. Так, згідно з вимогами закону України про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, підстав та повноважень для вжиття заходів безпеки, у тому числі щодо захисника, суд не знаходить. До того ж сторона захисту не надала достатньо доказів, що свідчили б про загрозу житлу та майну адвоката, а також про тиск ГПУ", - сказав головуючий суддя Микола Дідик.

Як відомо, військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова затримали 16 травня в Луганській області, у районі міста Щастя, під час бою, в якому загинув український військовослужбовець. На допитах вони заявили, що служать у російській армії і виконували службове завдання на території України. Міністерство оборони Росії стверджувало, що обоє затриманих звільнилися з лав збройних сил ще у грудні минулого року. При цьому на суді обоє росіян назвали себе безробітними і заявили, що під час проведення допитів українські силовики чинили на них тиск і застосовували тортури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-