Порошенко почав реформу системи інтернатів

Порошенко почав реформу системи інтернатів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав розпорядження «Про робочу групу з опрацювання пропозицій щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей», метою якого є створення умов для розвитку і виховання дітей у сім'ях або в умовах, максимально наближених до сімейних.

Про це повідомляється на сайті Глави держави.

"Робочій групі доручено у тримісячний строк проаналізувати законодавство України з питань охорони дитинства, охорони здоров'я, освіти, соціального захисту, державного управління та місцевого самоврядування з метою визначення положень, які потребуватимуть змін для забезпечення реформування системи інституційного догляду та виховання дітей", - йдеться в повідомленні.

Також робоча група має провести моніторинг існуючої мережі інтернатних закладів, закладів соціального захисту для дітей, їх кадрового та фінансового забезпечення.

До 10 травня 2016 року за результатами проведеної роботи доручено підготувати законопроекти щодо забезпечення створення належних умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім'ї або в умовах, максимально наближених до сімейних, впровадження системи раннього втручання, розвитку інклюзивної освіти, реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-