У РФ скоїв самогубство хлопець, якого зацькували за підтримку України

У РФ скоїв самогубство хлопець, якого зацькували за підтримку України

Укрінформ
У місті Жигулівську Самарської області РФ скоїв самогубство 18-річний Влад Колесніков, який виступив проти анексії Криму.

Юнак напередодні прийняв смертельну дозу ліків, пише Радіо Свобода.

Ім'я Влада Колеснікова стало широко відомо після його виступів на підтримку України у червні 2015 року, коли він прийшов на заняття у футболці з українським прапором і написом "Повернути Крим!", а також вивісив в Подольську, де він навчався, антивоєнне гасло.

Після цього інциденту Влада було відраховано з технікуму. Ним зацікавилися спецслужби: поліцейські приходили ій запитували, звідки він взяв футболку. Дід, прихильник Путіна, відправив його до батька, у Жигулівськ.

В інтерв'ю Радіо Свобода Влад розповідав:

"У військкоматі я сказав, що не хочу служити і не хочу йти воювати проти своїх братів. У мене на телефоні записаний гімн України. І перед заходом я вирішив увімкнути гімн України, тому що російську армію я не підтримую взагалі і служити в ній вважаю ганьбою. Ось так увшмкнув гімн України і сказав: "Хлопці, я не піду воювати в російську армію".

Історія Влада стала широко відомою, про нього писали і російські, і західні ЗМІ. Він вів популярний блог і брав участь у низці опозиційних груп у Facebook. Однак у Жигулівську Влад не знайшов спільної мови з родичами і скаржився на цькування з боку однолітків.

"Відносини з людьми просто жах – вже обіцяли побити, кидали в мене бруд і сніжки, постійні образи і штовхання ліктями в коридорах. Навіть один дав в обличчя (не сильно, на щастя). Мені не можна звертатися в поліцію (ті ще влітку дали зрозуміти, що допомагати мені не будуть і, цитую, "сам би тобі в морду дав за такі речі..."). У Жигулівську тут зі мною взагалі що завгодно можуть зробити. Відчайдушно шукаю, куди можна виїхати", – писав він у листопаді.

25 грудня Влад Колесніков прийняв смертельну дозу ліків. Поліція повідомила кореспонденту Радіо Свобода, що врятувати його не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-