Одеська бійня 2 травня: екс-очільнику міліції світить 10 років

Одеська бійня 2 травня: екс-очільнику міліції світить 10 років

Укрінформ
Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього керівника ГУ МВС в Одеській області у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня.

Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України у кримінальному провадженні щодо дій правоохоронних органів під час подій 2 травня 2014 року у м. Одесі завершено досудове розслідування провадження за підозрою колишнього керівника ГУМВС України в Одеській області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених: ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваному інкримінується зловживання службовим становищем, що призвело до загибелі під час масових заворушень 2.05.2014 у м. Одесі 48 осіб, спричинення тілесних ушкоджень 200 особам та завдання матеріальних збитків, а також завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані, а також наступне службове підроблення документів щодо введення оперативного плану «Хвиля».

Відповідно до вимог ст. 290 КПК України, підозрюваному та захиснику надані матеріали для ознайомлення. Найбільша санкція серед інкримінованих статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як відомо, на час трагедії 2 травня 2014 року ГУ МВС в Одеській області очолював Петро Луцюк. Його заступником і в.о. начальника був Дмитро Фучеджи, який брав безпосередню участь у вуличних подіях.

Після трагедії 2 травня Фучеджи відпустили під обіцянку ходити на допити, після чого він втік, імовірно, у Придністров'я. У травні 2015 року йому повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-