Бюджет-2016: Турчинов каже, що

Бюджет-2016: Турчинов каже, що "бойові дії" перемістились у парламент

Укрінформ
У проекті державного бюджету України на потреби оборони передбачено 113 мільярдів гривень.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов на полігоні Нацгвардії у Нових Петрівцях на Київщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання щодо фінансування дуже актуальне. Сьогодні у Верховній Раді розпочинається розгляд і прийняття бюджету. І значна частина ресурсів, незважаючи на економічні складнощі, безумовно, має бути скерована до бюджету оборонної безпеки. Загальне фінансування відповідно до Стратегії національної безпеки передбачається на рівні 113 мільярдів. Це з урахуванням і загального, і спеціальних фондів, і державних гарантій", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що важко забезпечити цей обсяг фінансування, але він переконаний, що і Кабінет Міністрів впорається з цим завданням, і народні депутати підтримають асигнування на оборону в такому обсязі.

"Але головне - щоб народні депутати підтримали прийняття бюджету безпеки і оборони, без якого, безумовно, ми не зможемо забезпечити сучасною технікою, бойовою і сучасною зброєю наші елітні підрозділи та й узагалі всі підрозділи Національної гвардії, Збройних сил, прикордонників тощо. Тому тепер "бойові дії" пересуватимуться до парламентської зали, і я сподіваюся, що там буде прийнято бюджет", - наголосив секретар РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-