Уряд запровадив надзвичайний стан в енергетиці

Уряд запровадив надзвичайний стан в енергетиці

Укрінформ
Кабінет Міністрів ввів надзвичайний стан в енергетиці України, який триватиме до 15 січня 2016 року.

Про це йдеться в урядовому розпорядженні від 9 грудня 2015 року № 1296-р, оприлюднененому на Урядовому порталі 14 грудня. Розпорядження набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і діє протягом місяця.

Зазначається, що акт ухвалений на пропозицію Міністерства енергетики та вугільної промисловості "з метою подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії у зв'язку з виникненням аварійних ситуацій в об'єднаній енергетичній системі України, викликаних пошкодженням електроенергетичних установок, їх елементів, споруд, та забезпечення надійної, безперебійної (стабільної) роботи об'єднаної енергетичної системи України".

Зокрема, серед зазначених заходів: корекція тарифів на виробництво електроенергії, встановлення додаткових платежів - надбавок і знижок - виробникам енергії, корекція тарифів на передачу, зміна алгоритму розподілу коштів оптового ринку.

Крім того, "Укренерго" доручено визначити допустимий рівень зниження резервів енергогенеруючих потужностей та встановити графіки та обсяги виробництва електроенергії окремими компаніями.

"Укренерго" також має встановити тимчасові обмеження у виробництві та пропускних потужностях міждержавних енергомереж та здійснювати контроль виконання завдань щодо обмеження у споживанні.

Нагадаємо, 20 листопада в Херсонській області були пошкоджені опори, на лінії, що поставляє електроенергію в окупований Крим. 22 листопада почався другий етап блокади Криму - енергетичної, під час якої активісти не допускали бригади "Укренерго" до підірваних електроопор ЛЕП. Минулого понеділка учасники громадянської акції допустили ремонтні бригади обленерго до ЛЕП "Каховська-Титан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-