Президент оголосив рік вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Президент оголосив рік вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Укрінформ
Наступний рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко, інформує його прес-служба.

"Президент Петро Порошенко оголосив 2016-й рік роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. Про це йдеться в указі № 702/2015 "Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи", - зазначається у повідомленні.

Кабінету міністрів доручено розробити з урахуванням пропозицій центральних та місцевих органів виконавчої влади, наукових установ і громадських об’єднань та затвердити план заходів, передбачивши, зокрема заходи із поліпшення умов соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ліквідаторів.

Уряду також доручено підготувати проведення 26 квітня 2016 року у Києві пам’ятних заходів.

Крім того, згідно з указом, КМУ має забезпечити своєчасне та у повному обсязі виконання фінансових зобов’язань України щодо внесків до міжнародних фондів з реалізації міжнародних проектів на Чорнобильській АЕС.

Серед доручень Президента також: у шестимісячний термін внести пропозиції зі створення Чорнобильського біосферного заповідника; забезпечити до 1 липня 2016 року перегляд та уточнення меж територій зон відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи; проведення інвентаризації земель, їх належного оформлення та реєстрації прав на землю.

МЗС України має організувати проведення закордонними дипломатичними установами заходів у зв’язку з роковинами Чорнобильської катастрофи, у тому числі за участю представників української громадськості за кордоном, а також забезпечити участь у заходах в Україні іноземних делегацій та дипломатичного корпусу, акредитованого у нашій державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-