ПРООН оголосила тендер на протитурберкульозні ліки для України

ПРООН оголосила тендер на протитурберкульозні ліки для України

Укрінформ
Програма розвитку ООН в Україні розпочала процес тендерних закупівель ліків  для українських пацієнтів згідно з договором, підписаним з Міністерством охорони здоров'я.

Про це на прес-конференції у четвер заявив директор програми розвитку ООН в Україні  Янтомас Хімстра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тендер було оголошено 7 грудня, на 14 грудня ми запросили всі зацікавлені компанії для проведення зустрічі з технічних питань. 27 грудня - кінцевий термін подачі всіх заявок, наступного дня вони будуть відкриті, а 27 січня ми сподіваємося підписати контракт на закупівлю препаратів проти туберкульозу», - сказав Хімстра.

Він зазначив, що на закупівлю цих ліків урядом України виділено значні суми коштів, а до участі в тендері запрошуються фармацевтичні компанії  з усього світу, включаючи українські.

Хімстра повідомив, що ПРООН, яка проводитиме закупівлю за сімома програмами, розпочала із закупівель ліків проти туберкульозу, тому що там найскладніший перелік і найбільший обсяг виділених коштів.

Він зазначив, що паралельно ПРООН працює над закупівлями за іншими програмами, і наступні терміни будуть оголошені найближчим часом.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець повідомив, що в результаті проведення закупівель потреба в протитуберкульозних препаратах буде задоволена на 90%.

«Ми сподіваємося, що завдяки прозорим процедурам закупівель через міжнародні організації ми зможемо отримати якісні продукти за меншу ціну і за рахунок цього збільшити охоплення», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-