Юристи Пінчука у Лондоні звинуватили Коломойського у причетності до серії вбивств - Telegraph

Юристи Пінчука у Лондоні звинуватили Коломойського у причетності до серії вбивств - Telegraph

Укрінформ
Віктор Пінчук звернувся до суду Лондона з позовом проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова щодо порушення контракту на суму 2 млрд британських фунтів в 2004 році і серії вбивств, яка передувала цьому.

Перше засідання у справі відбулося у Верховному суді Лондона 4 грудня, повідомляє кореспондент The Telegraph.

«Ворогуючі українські олігархи почали те, що обіцяє бути одним з найбільш дорогих судових справ в історії англійського права щодо спірної ділової угоди, у зв'язку із звинуваченнями у вбивстві, хабарництві і політичних інтригах», - пише видання.

Повідомляється, що Верховний суд Лондона в п'ятницю заслухав звинувачення юристів Пінчука проти Коломойського щодо його причетності до низки вбивств і побиттів, пов'язаних з розглядом про порушення умов угоди про Криворізькому залізорудному комбінаті (КЗРК) в 2004 році, що передувала цьому.

Український свідок Пінчука адвокат Сергій Карпенко стверджує, що Коломойський погрожував йому на зустрічі в 2003 році, а через чотири дні його помічник був жорстоко побитий, а ще через місяць напали вже на самого Карпенка.

Адвокати звинувачення заявляють, що нападники пов'язані з Сергієм Нікітіним - особистим охоронцем Коломойського.

Водночас повідомляється, що Нікітін був знайдений мертвим у Дніпропетровську через кілька тижнів, 30 серпня 2003 року. Його вбивця також був знайдений мертвим пізніше.

Коломойський категорично заперечує свою причетність до протизаконної діяльності, пише The Telegraph

Адвокати Пінчука, за словами журналіста видання, також надали запис розмови, в якій український прокурор зізнається в тому, що йому обіцяли гроші від Коломойського в обмін на закриття розслідування про його ймовірну роль у сюжеті про вбивство.

Сторона звинувачення заявляє, що зазначені обставини мають стосунок до справи про КЗРК.

Очікується, що повноцінний судовий процес розпочнеться на початку січня.

Як повідомляє видання, самі лише судові витрати в цій справі, ймовірно, становитимуть понад 50 млн фунтів.

Нагадаємо, у 2013 році Пінчук звернувся у Верховний суд Лондона з позовом про те, що компанія "Солайм", яка належить Коломойському, в 2004 році купила у держави 93% акцій Криворізького залізорудного комбінату. Відтоді КЗРК перебував у довірчому управлінні Коломойського. А в 2007 році 50% акцій комбінату купив Рінат Ахметов.

У березні цього року судовий розгляд перейшло в площину взаємних звинувачень сторін у корупції, підкупи і вбивствах. Як повідомляв британська The Independent, Боголюбов звинуватив Пінчука в тиску на екс-генпрокурора України Святослава Піскуна, який повинен виступити свідком у справі. Юристи Пінчука у відповідь заявили, що Піскун раніше допомагав приховати замахи на вбивства, нібито замовлені Коломойським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-