Більшість інвалідів в Україні не мають офіційного статусу - юрист

Більшість інвалідів в Україні не мають офіційного статусу - юрист

Укрінформ
В Україні більшість людей з обмеженими можливостями не мають змоги отримати статус інваліда.

Про це в ході круглого столу в Укрінформі заявив заслужений юрист України Володимир Турський.

"За даними міжнародної організації охорони здоров’я, в Україні повинно було налічуватись десь від 15% до 17% людей з інвалідністю. Ми знаємо, що протягом 20 років у нас цифра стоїть десь на рівні 3 млн людей з інвалідністю. Це говорить про те, що багато людей не мають можливості в Україні отримувати цей статус. Немає доступності в основному в сільській місцевості, в районних центрах, людям похилого віку отримати інвалідність, тому що стоять бар’єри, що він не може пройти цю процедуру", - сказав Турський.

Водночас він наголосив, що сьогодні постало питання про правовий захист, а саме доступ інвалідів до правосуддя. Він наголосив, що наші суди не пристосовані до людей з обмеженими можливостями. "Якщо не буде доступу до правосуддя, то ці люди позбавлені основного конституційного права, що суспільство не створило можливостей для того, щоб всі громадяни в Україні мали рівні права", - додав він.

Турський зауважив, що в Україні налічується десь понад 500 тисяч сліпих людей. Кожного року втрачає зір понад 10 тисяч людей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-