МЗС вимагає від Росії припинити наругу над сестрами Савченко

МЗС вимагає від Росії припинити наругу над сестрами Савченко

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вкрай обурене фактом порушення правоохоронними органами Росії кримінальної справи щодо Віри Савченко.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі МЗС.

«Послідовні каральні дії російської влади щодо Надії Савченко, а тепер - її сестри Віри Савченко переконливо підтверджують спланований і політично заангажований характер дій російської влади проти нескорених патріотів України», - наголошує українське зовнішньополітичне відомство.

Міністерство відзначає, що порушення кримінальної справи проти Віри Савченко, як і судилище над її сестрою та іншими українцями - політичними в'язнями Російської Федерації, - це розправа над людською думкою та гуманізмом.

«Нелюдяність дій щодо Надії і Віри Савченко та українських політв'язнів у Російській Федерації, застосування права сили, а не сили права, є ознаками репресивної системи сучасної російської влади, яка чинить помсту за вірність своїм переконанням», - підкреслює МЗС України.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади негайно припинити наругу над громадянами України Вірою і Надією Савченко, а також усіма українськими політв'язнями, звільнити їх і забезпечити повернення в Україну.

Нагадаємо, сьогодні щодо сестри Надії Савченко Віри в Росії порушили кримінальну справу «за неповагу до чеченського суду».

Надія Савченко звинувачується російським слідством за статтями «вбивство» і «замах на вбивство», а Віра - єдиний свідок захисту на процесі сестри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-