У Нацгвардії назвали перепони для працевлаштування військових священиків

У Нацгвардії назвали перепони для працевлаштування військових священиків

Укрінформ
Національна гвардія України створила службу військового духовенства, до якої планує набрати 47 військових священиків. Але через невирішені питання з оплатою праці та соціальним пакетом військових капеланів не можуть взяти в штат. На сьогодні священики в погонах працюють з військовослужбовцями Нацгвардії, зокрема, і в зоні АТО на волонтерських засадах.

Про це в четвер на прес-конференції в Укрінформі розповів начальник відділу Управління по роботі з особовим складом Національної гвардії України полковник Олександр Іздебський.

«В головному управлінні Національної гвардії створена служба військового духовенства, в територіальних командуваннях призначені офіцери з питань військового духовенства. Зараз завершується третій етап впровадження служби військового духовенства і розпочинається інший етап - це працевлаштування 47 військових священиків у військових частинах Національної гвардії України», - сказав він.

За словами Іздебського, заняття з військовими священиками, їх представлення, обговорення кандидатур проводитиметься спільно з військовими синодальними управліннями церков різних конфесій, діючих в Україні, і релігійних організацій. Але, як зазначив Іздебський, перед тим, як набрати священиків у штат Нацгвардії, необхідно на державному рівні вирішити два принципові питання: оплати праці військового капелана і соціальний пакет для нього.

«Ми готові сьогодні взяти 47 священиків до штату НГУ, але перед цим на рівні держави потрібно вирішити питання оплати праці військових капеланів і передбачити для них соціальний пакет», - наголосив полковник і висловив сподівання, що найближчим часом усе ж таки вдасться вирішити ці питання.

Іздебський повідомив, що наразі в Національній гвардії працюють 67 священнослужителів, всі - на волонтерських засадах. З них четверо перебувають у зоні АТО. Їх ротацію кожні 30 діб проводять церкви, з якими співпрацює Нацгвардія. Полковник зазначив, що в подальшому, коли священики будуть призначені на посади в Нацгвардії, їх ротація в зоні АТО проводитиметься разом з особовим складом військової частини, до якої вони будуть прикріплені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-