Турчинов розповів про

Турчинов розповів про "адекватну відповідь" на обстріли

Укрінформ
Міжнародні партнери поінформовані про те, що Україна буде змушена адекватно відповісти у разі, якщо російсько-окупаційні сили продовжуватимуть порушувати перемир'я.

Про це заявив журналістам на полігоні Нацгвардії у Нових Петрівцях секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що динаміка дуже негативна і небезпечна. Наші міжнародні партнери поінформовані про те, що у випадку, коли це не буде припинено, ми змушені будемо діяти адекватно», - заявив Турчинов, відповідаючи на запитання щодо того, чи можна розглядати обстріли з боку бойовиків як систематичні.

Секретар РНБО зазначив, що активізація обстрілів з боку російсько-окупаційних сил на Донбасі спрямована на зрив мирного процесу.

«Чим ближче підходить час, коли представники міжнародних місій, зокрема ОБСЄ, повинні зафіксувати відведення техніки, то все робиться для того, щоб зірвати цей фінальний процес. І, на превеликий жаль, ми не можемо виключати, що ці провокації можуть призвести до відновлення повномасштабних бойових дій. І саме на це орієнтує підконтрольні підрозділи керівництво збройних сил Російської Федерації», - наголосив він.

Водночас Турчинов підкреслив, що Україна виконує усі взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

«В той же час керівництво Збройних сил, Національної гвардії України готове у випадку реальної небезпеки для наших підрозділів та громадян ефективно забезпечити, у першу чергу вогневе прикриття наших позицій. І коли ці порушення набудуть системного характеру, коли динаміка буде свідчити про те, що Росія відмовляється від виконання нею Мінських домовленостей, безумовно, ми зможемо ефективно і швидко повернути бойову техніку та важке озброєння на бойові позиції», - запевнив він.

Секретар РНБО додав, що українські військовослужбовці мають «можливість відповідати на ці провокації для того, щоб захищати свої позиції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-