Вища рада юстиції дала добро на звільнення судді Кірєєва

Вища рада юстиції дала добро на звільнення судді Кірєєва

Укрінформ
Вища рада юстиції схвалила звільнення судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва за порушення присяги.

Як повідомили в прес-службі ради, ЄСПЛ встановив, що суддя Кірєєв безпідставно в серпні 2011 року виніс рішення про арешт Тимошенко.

Постанова мотивована тим, що підсудна відмовлялася відповідати на питання суду, зокрема повідомити адресу місця проживання, чим перешкоджала встановленню обставин у справі, а також спізнювалася на судові засідання, виявляла публічні прояви неповаги до суду. Суд прийшов до висновку, що, перебуваючи на волі підсудна може ухилитися від правосуддя і виконання процесуальних рішень.

У свою чергу Європейський суд визначив, що установлених законом підстав для взяття лідера фракції "Батьківщина" під варту не було, "головною підставою для взяття заявника під варту було її ймовірне перешкоджання встановленню істини по справі та зверхня поведінка, а тому позбавлення заявника свободи було довільним і незаконним".

Дане рішення обгрунтовано висновками Європейського суду з прав людини у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

При цьому Вища рада юстиції наголошує, що щодо перевірки законності дій судді Кірєєва надійшло понад 800 звернень.

Нагадаємо: Тимошенко була засуджена до 7 років колонії за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році. Екс-прем'єр провела у в'язниці майже три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-