Суд не відпустив пасинка Фірташа з СІЗО

Суд не відпустив пасинка Фірташа з СІЗО

Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив під вартою пасинка українського бізнесмена Дмитра Фірташа Сергія Калиновського, якого підозрюють у порушенні правил дорожнього руху, що призвело до смертей.

Таке рішення ухвалила колегія суддів у четвер, 22 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми просили змінити запобіжний захід на домашній арешт, оскільки Сергій Калиновський потребує лікування, яке неможливе в ізоляторі. Сторона захисту все одно буде шукати можливість змінити йому запобіжний захід, а також добиватиметься визнання невинуватості свого підзахисного", - сказав після засідання суду адвокат Ярослав Гутарин.

На його думку, доводи прокурора про те, що Калиновський не відшкодував збитки потерпілим після ДТП, а також відмовився пройти тест на алкогольне сп'яніння є частково достовірними.

"У нього проблеми зі здоров'ям. Він теж постраждав у ДТП, він разом з дівчиною вилетів з машини, дівчина через кілька днів померла, він перебував у комі. Ці наслідки відчуваються до сьогодні. Всім було не до того. Але Сергій Калиновський готовий відшкодувати збитки. А результати алкогольної експертизи та експертизи швидкості руху авто Калиновського не долучалися до доказової бази ", - зазначив Гутарин.

Як відомо, 30 травня 2007 року тоді 22-річний Калиновський на великій швидкості скоїв ДТП на бульварі Шевченка у Києві, унаслідок якого загинув прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, а також супутниця Калиновського Анастасія Броннікова.

Калиновського затримали 29 вересня 2015 року за їзду зустрічною смугою у Дарницькому районі. Порушник не показував поліції своїх документів. Правоохоронці ідентифікували його за фотографією, опублікованою в інтернеті.

Калиновський перебував у міжнародному розшуку із 2007 року за скоєння ДТП зі смертельним результатом.

30 вересня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту до 27 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-