Викладати у військових вишах мають тільки ті, хто має бойовий досвід - міністр

Викладати у військових вишах мають тільки ті, хто має бойовий досвід - міністр

Укрінформ
Викладати у військових вищих навчальних закладах України мають лише ті, хто має досвід бойових дій. Саме тому весь керівний склад військових ВНЗ повинен пройти через зону проведення АТО.

Про це у четвер, 1 жовтня, під час розширеного засідання колегії оборонного відомства у Києві повідомив міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Весь керівний склад вищих навчальних закладів має пройти через зону проведення антитерористичної операції, безпосередньо беручи участь в плануванні та веденні бойових дій. Начальниками кафедр, їхніми заступниками, старшими викладачами та викладачами мають бути тільки учасники АТО. Не може викладач, який знає, як воювати теоретично, вчити того, хто має практичний досвід", - заявив міністр.

Він також заборонив залишати у військових вищих навчальних закладах випускників одразу після завершення навчання. Продовжити службу у ВНЗ офіцери матимуть змогу виключно після набуття практичного бойового досвіду під час проходження служби у військах.

Міністр оборони також поінформував про прийняте рішення щодо позапланової перевірки Головною інспекцією окремих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів. Керівники ВНЗ будуть розглянуті на вищій атестаційній комісії Міністерства оборони України на предмет відповідності займаним посадам.

Окрім цього, по завершенні колегії було прийнято рішення щодо створення комісії з питань реформування військових ВНЗ. До 1 листопада комісія підготує пропозиції щодо реформування системи вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів.

За словами Полторака, участь ЗСУ у проведенні АТО на Сході нашої держави показала, що значна частина офіцерів не лише тактичного, а й оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівня, які пройшли навчання у вищих військових навчальних закладах, не завжди були готові своєчасно приймати необхідні вірні рішення у складних умовах.

Як підкреслив міністр, комісії у військових вишах не втручалися серйозно в роботу з підготовки випускників. "Вимушений констатувати: повністю сьогодні я задоволений роботою тільки начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука. На жаль, деякі керівники не відчувають загроз, не відчувають необхідності реформуватися, створювати нові умови і змінювати підходи до навчання", - сказав він.

Фото Міністерства оборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-