Порошенко розповів в ООН про скорочення бідності та смертності в Україні

Порошенко розповів в ООН про скорочення бідності та смертності в Україні

Укрінформ
Україна за 15 років дії Цілей розвитку тисячоліття (ЦРТ) втричі скоротила бідність, знизила рівень дитячої смертності, захворювань на СНІД і туберкульоз.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи в неділю на Саміті сталого розвитку в ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Важко працюючи над тим, щоб досягти Цілей розвитку тисячоліття, які були визначені 15 років тому, наші країни (в тому числі Україна. – Ред.) значно змінили життя мільйонів людей по всьому світу", - заявив Петро Порошенко.

У цьому зв'язку він назвав досягнення України. "Я хотів би підкреслити, що ми зуміли: скоротити втричі рівень бідності - тим не менш, через російську агресію, ми очікуємо, що цей показник впаде; поліпшити систему охорони здоров'я матері; майже вдвічі скоротити дитячу смертність; зменшити показники захворюваності на ВІЛ/СНІД; домогтися прогресу в боротьбі з туберкульозом", - констатував глава держави.

Читайте також: В ООН позитивно оцінили досягнення Україною Цілей тисячоліття

Він зазначив, що Україна продовжує працювати над виконанням своїх зобов'язань, пов'язаних з підвищенням якості освіти, заохоченням гендерної рівності та забезпеченням екологічного сталого розвитку.

Тим не менше, за його словами, забезпечувати сталий розвиток там, де відбуваються бойові дії через зовнішню агресію, дуже важко. За його словами, мир і свобода є головними передумовами для досягнення цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-