У ГПУ не чули прохання про статус біженця у Європі Колобова і Тимонькіна

У ГПУ не чули прохання про статус біженця у Європі Колобова і Тимонькіна

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі України не можуть підтвердити інформацію про те, що екс-міністр фінансів Юрій Колобов та заступник голови наглядової ради групи компаній ВЕТЕК Борис Тимонькін просили статус біженців в країнах Європи.

Про це Укрінформу повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Офіційно у нас ніякої інформації з цього приводу немає. Ми направили документи на екстрадицію Колобова і Тимонькіна до правоохоронних органів Іспанії  та Німеччини і чекаємо на рішення. У них це питання вирішується через суд. Затримані особи, щоб їх не видали, заявляють різні аргументи", - пояснив він.

За словами Горбатюка, зазначені клопотання Колобова і Тимонькіна не вирішать питання про надання їм статусу біженців, оскільки "політичні переслідування розглядаються в окремому судовому процесі".

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що  Колобов попросив про статус біженця в Іспанії, а Тимонькін – у Німеччині.

Нагадаємо, екс-міністр уряду Миколи Азарова Колобов був затриманий у Валенсії в березні 2015 року, а колишній заступник голови групи компаній ВЕТЕК олігарха Сергія Курченка Тимонькін – у червні цього ж року в Німеччині.

Колобова, а також ряд колишніх держчиновників підозрюють у тому, що вони незаконно, за рахунок держбюджету, профінансували будівництво Укртелекомом телекомунікаційної мережі спецзв'язку, що завдало державі 220 млн гривень збитків.

Генпрокуратура підозрює Тимонькіна в причетності до незаконного заволодіння майном Брокбізнесбанку, Укргазбанку та Аграрного фонду в особливо великих розмірах на загальну суму 4,7 млрд гривень, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, та службовому підробленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-