У РФ завели кримінальну справу на Ірину Фаріон

У РФ завели кримінальну справу на Ірину Фаріон

Укрінформ
Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти колишнього депутата Верховної Ради Ірини Фаріон, яку підозрюють в підбурюванні до здійснення вбивства і екстремістських висловлюваннях.

Про це говориться у повідомленні на сайті СКР

"ГСУ СК Росії порушено кримінальну справу відносно депутата Верховної Ради України Ірини Фаріон за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.33, пп.«а, л» ч.2 ст.105 КК РФ (підбурювання до здійснення вбивства), ч.1 ст.282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, отже приниження людської гідності)", - наголошується у повідомленні.

За версією слідства, 15 жовтня 2014 року на мітингу націоналістичного характеру, що відбувся у Києві, Фаріон публічно, у тому числі з використанням засобів масової інформації, виступила з деструктивними і насильницькими закликами до дій, що спонукають знищувати Росію як державу і росіян як групу осіб за національною ознакою.

Слід зазначити, що Слідком РФ помилково називає Ірину Фаріон «депутатом Верховної Ради», хоча насправді вона вже не є такою, оскільки ВО «Свобода», яку Фаріон представляє, в новий склад парламенту не потрапила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-