Польща звинувачує двох росіян у причетності до Смоленської катастрофи (оновлено)

Польща звинувачує двох росіян у причетності до Смоленської катастрофи (оновлено)

Укрінформ
Окружна військова прокуратура у Варшаві висунула звинучення у скоєнні злочину двом російських контролерам руху у Смоленську за причетність до авіакатастрофи літака президента Лєха Качинського 10 квітня 2010 року.

Про це у п’ятницю під час прес-конференції у Варшаві заявив голова кружної військової прокуратури у Варшаві Іренеуш Шельонг, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Першому з них висунуто обвинувачення у доведенні до безпосередньої небезпеки катастрофи у повітряному русі, а іншому пред’явлено обвинувачення у несвідомому доведенні до катастрофи у повітряному русі”,- заявив Шельонг.

Він додав, що на підставі європейської конвенції про надання допомоги у кримінальних справах прокуратура ввела в дію процедуру оголошення російським громадянам рішення про висунення щодо них обвинувачень і необхідності їх допиту в якості підозрюваних.

Читайте також: Польські слідчі виключили версію замаху як причину Смоленської катастрофи

Шельонг також додав, що розслідування у цій справі продовжено до 10 жовтня 2015 року.

Згідно з кримінальним кодексом Польщі, за доведення до безпосередньої загрози авто-, авіа- чи катастрофи на воді передбачається ув’язнення від шести місяців до восьми років.

Нагадаємо, літак Ту-154М з польською делегацією на чолі з президентом Качинським упав поблизу військового аеродрому у Смоленську 10 квітня 2010 року. Тоді загинули усі 96 осіб, що були на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-